Falska (S)-påståenden är lätta att avslöja

Sossarna på Tjörn skiter fullständigt i Bleketskolan och tycker det är viktigare att reta upp alla Tjörns föräldrar med att lägga ner skolor, skriver insändarskribenterna.

Svar på Benny Halldins insändare om att Tjörnpartiet sviker väljare.

Benny Halldin (S) och Tjörn-sossarna är jättesura för att Tjörnpartiet håller sina vallöften till föräldrar, skolpersonal och elever.

Tjörnpartiet gick till val på inte lägga ner mellanstadieskolorna och flytta eleverna till högstadiet. Inga av de hundratals föräldrar vi talat med runt Tjörn vill låta 10-åringar åka till högstadium med all risk det innebär för mobbing när barn i olika mognadsgrader mötes i skolan och på skolbussar.

Socialdemokraterna har gått till val på att just genomföra sådana åtgärder att lägga ner mellanstadieskolorna och flytta alla eleverna till högstadiet. Det är helt upp till S själva om de vill agera mot föräldrarnas vilja.

Det är så att Tjörnpartiet inte vill svika sina vallöften, detta vill inte Sossarna acceptera så nu försöker man påstå att Tjörnpartiet vill lägga ner Bleketskolan vilket är ett direkt falsk påståenden från S Tjörn.

Sossarna ville fortfölja sina vallöften att lägga ner Tjörns alla mellanstadier på kommunstyrelsens möte, detta utan att ta reda på vad skulle innebära ekonomiskt. Därför röstade sossarna mot förslaget att reda ut vad bl.a. sossarnas egna förslag skulle kosta i ökade kostnader.

Att Tjörnpartiet skulle svika sina väljare, elever föräldrar och skolpersonal för att rösta för något Socialdemokratiskt icke finansierat idiotförslag endast för att reta upp Tjörns innevånare är helt uteslutet för oss.

Tjörnpartiet har hela tiden gång på gång begärt att Tjörns Bostads AB skall renovera skolan eftersom bolaget är fastighetsägare och har skyldighet att följa ingångna avtal om hyra om Bleketskolan.

Detta röstade Socialdemokraterna mot att Bleketskolan skulle vara kvar och renoveras. Så om det är något parti som aktivt jobbat för att få bort Bleketskolan så är det Socialdemokraterna på Tjörn.

Kort och enkelt: Sossarna på Tjörn skiter fullständigt i Bleketskolan och tycker det är viktigare att reta upp alla Tjörns föräldrar med att lägga ner skolor. De som inte hänger med på sådan kamikaze-politik blir således förnedrande av sossarna på Tjörn.

Vi har stor respekt för S på Tjörn i många frågor men Socialdemokraterna har nu ett behov att internt städa ur de S-politiker som inte klarar att samarbeta med andra partiet och vilka som anser att sossepolitik är svensk lag.

Gert Kjellberg

Cyril Esbjörnsson

Tjörnpartiet