Man kan skratta åt Tjörnpartiet – men det är inte roligt längre

För alla de föräldrar som väntar på förskoleplats i Skärhamn så blir väntan bara längre, något som de partier som röstade för utredningen skall ta ansvar för, skriver Benny Halldin (S).

Replik på insändaren Falska (S)-påståenden är lätta att avslöja.

Det är lätt att se vad som beslutades på kommunstyrelsen den 11 mars. Protokollet som finns på kommunens hemsida visar tydligt hur Gert och Cyril röstar för att utreda ”Skolstruktur F-6 i Skärhamn och Rönnäng. F-3 i Kållekärr och Myggenäs. F-9 i Häggvall-Fridas Hage.” Dvs att utreda en nedläggning av Bleketskolan.

Mot detta röstade bland annat Socialdemokraterna för ”att Bleketskolan ska vara kvar och byggas ut”.

Jag förstår efter att ha läst insändarsvaret till mig att Gert och Cyril inte förstår riktigt vad de röstade på i kommunstyrelsen, det var ju inte en av era bästa dagar minst sagt. I en tidigare punkt yrkade Gert på ett förslag som han vid omröstningen lite senare inte stödde själv. Men läs protokollet och ta reda på vad som verkligen hände på mötet för det ni skriver i er insändare stämmer inte.

Man kan ibland skratta åt Tjörnpartiets ställningstagande men när man nu försenar skolbeslutet ytterligare genom att rösta för en meningslös utredning så är det inte roligt längre. För alla de föräldrar som väntar på förskoleplats i Skärhamn så blir väntan bara längre, något som de partier som röstade för utredningen skall ta ansvar för.

Tjörnpartiet med (M), (L), (C), (MP) är tydligen de partier som för tillfället styr Tjörns skolpolitik och jag upprepar att deras första gemensamma beslut är ett stort svek mot skolans elever, deras föräldrar, personalen och mot södra Tjörn.

Benny Halldin (S)