Uselt av IFK Valla att tvinga kvar spelare

Det är otroligt tråkigt om unga spelare ska straffas, skriver insändarskribenten.

Svar till artikeln om att IFK Valla stoppar spelare från att lämna.

Läste nu på kvällskvisten att Valla tänker förbjuda spelare från att lämna klubben. De använder argumentet om att spelare bör använda frimånaden (15:e november–15:e december) till att byta klubb. Det köper jag i vanliga fall. Men här kommer jag att redogöra för lite grejer som inte framkommer i texten.

Frimånaden var väldigt speciell. Under denna pandemi blev säsongen förkortad och försvårad. Men den genomfördes till slut. Men i november kom ett beslut om träningsförbud landet runt. Därav fanns inte det någon möjlighet för spelare att provträna med andra klubbar under frimånaden. Provträning brukar lägga grunden för de flesta spelares beslut. Men det gick inte nu. Provträning fick ske i januari och februari, då frimånaden var över.

Valla hade ingen tränare under frimånaden. Framtiden var väldigt oviss för herrlaget då de stod utan tränare. 27:e januari stod det klart vem som skulle bli tränare för herrlaget. Det är väldigt sent. Hur ska man veta om man vill byta klubb redan i december om det inte finns en tränare på plats?

Valla har flertalet gånger fått spelare efter och innan frimånaden. Och de har ju som de nämns i artikeln redan släppt spelare efter frimånaden. Varför är de inte konsekventa och låter alla spelare som vill lämna? Hur drog de gränsen om vilka spelare som fick tillåtelse att lämna?

Det är otroligt tråkigt om unga spelare ska straffas. Spelare som spelar för skoj skull, som spelar utan avlöning och som spelar ideellt. Vad skickar det för signaler till ungdomar i IFK Valla? Ska de i framtiden bli stoppade från att kunna spela i andra lag?

Gör om gör rätt.

En arg Tjörnbo