Jag fick bästa jobbet – i äldreomsorgen

Jag själv hade aldrig kunnat ha ett jobb som man inte känner nån sorts glädje i, skriver Camilla.

Jag har jobbat som hästskötare inom travet i många år. Fick chansen av en kompis att prova på att jobba inom äldreomsorgen när jag tog ett break från travet. Hade ingen erfarenhet av själva jobbet men mycket påminde om mitt gamla yrke på många sätt efter en tid.

Dåligt betalt, hårt arbete, tunga lyft, man jobbar tills man är klar även om man redan gått över sin arbetstid, inga raster, man åt när tid fanns och man ställde upp när man egentligen var ledig. Fast det var för glädjen till jobbet man gjorde det. Man jobbade som ett team. Att få hjälpa dom äldre med sånt som jag kommer uppskatta när man blir äldre. Få den där klappen på kinden av damen Lilly som tackar så mycket för den där extra fikan, sitta hela natten vid sängkanten när Märtha har en orolig natt eller ta den där pratstunden med Rudolf medan man plockar bort disk eller städar. Ibland måste man bara offra den tiden att få just det ögonblicket. Det ögonblicket är styrkan att få. Att inte bara tänka på att nu är det min rast, jag vill bara gå hem eller varför ska jag göra detta för skitlönen som det ger mig.

Älska sitt jobb för att kunna gå dit med stolthet och gå hem med alla goda tankar, skratt och även med tåren i ögat att nån gått vidare till himmelen.

Ett team som måste bli starkare och sträva efter samma mål. Har man inte samma mål utan ”bara” har det som ett jobb som många tycker att det är. Jag själv hade aldrig kunnat ha ett jobb som man inte känner nån sorts glädje i. Skyll inte på att man inte kan få ett annat jobb utan försök då gör ditt jobb bättre. Tyngre dagar/perioder finns det i alla jobb men man glömmer ofta dom gångerna man verkligen älskar sitt jobb och drar sitt strå till stacken.

Ni är bäst.

Camilla