Vad hände med munskydden i kollektivtrafiken?

Vi måste inse att läget är allvarligt, ta vårt ansvar och hjälpa varandra genom pandemin på bästa sätt, skriver insändarskribenterna.

Nu när studenter har börjat återgå till undervisning på plats åker många av dem dagligen bussen från och till STO-regionen. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi under rusningstid bör använda munskydd i kollektivtrafiken. Det är dock väldigt få som faktiskt gör det, vilket vi själva har märkt när vi stiger på bussen vid de tidpunkterna. Bussarna är ofta ganska fulla och det uppstår nästan alltid trängsel men en ser sällan maskbeklädda ansikten titta tillbaka på en.

Det är klart att Västtrafik skulle kunna vara bättre på att informera, tillrättavisa och distribuera munskydd, men i grund och botten ligger ändå ansvaret hos individen. Folkhälsomyndigheten har varit väldigt tydliga med vad som gäller, så informationen kan inte ha gått obemärkt förbi. Vi måste inse att läget är allvarligt, ta vårt ansvar och hjälpa varandra genom pandemin på bästa sätt. Det hjälper inte att bara några sköter sig, vi måste alla bidra.

Därför uppmanar vi folk till att faktiskt ställa sig frågan, värderar ni verkligen er egen bekvämlighet framför en förhindrad smittspridning?

Moa Lindström

Teodor Angelis