En person avliden efter lastbilskrock på E6

På torsdagskvällen krockade en tung och en lätt lastbil på E6 söder om Stora Högamotet. En person klämdes fast mellan fordonen.

– Det vi fått till oss i ett första skede är att det är en allvarlig olycka, säger Johan Karlsson på räddningstjänsten.

Klockan 20.20 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka på E6, strax söder om Stora Högamotet, i södergående riktning.

– Det är en tung lastbil och en lätt lastbil som krockat, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Det är oklart hur olyckan gått till.

– Vi är där med två enheter och vi har fått till oss i ett första skede att det är en allvarlig olycka.

En person fastklämd

Enligt uppgifter från räddningstjänsten satt en person kvar, fastklämd i ett av fordonen.

– Det verkar faktiskt vara en allvarlig olycka, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst, vid 21.20-tiden.

Två ambulanser larmades till olyckan, men ingen hade förts till sjukhus vid 21-tiden. Då var ambulanserna kvar på olycksplatsen.

E6 var helt avstängd i södergående riktning under hela kvällen, och köerna hann växa sig långa. Först vid klockan 01 på natten kunde man öppna E6 helt igen, enligt polisen.

Det finns uppgifter om att den stora lastbilen ska ha stått i vägrenen och väntat på bärgare, när den mindre lastbilen kommit och kört in i den stillastående.

Föraren avled av sina skador

Det är inga uppgifter som polisen kunnat bekräfta och det var på fredagsmorgonen fortfarande oklart exakt hur olyckan gått till. Enligt polisen är det dock inte otänkbart att en av lastbilarna stått still, då smällen blev så pass kraftig.

På fredagsmorgonen kunde polisen även bekräfta att föraren av den lätta lastbilen, en man i 65-årsåldern, avlidit.

Polisen har också inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

– Utredningen får visa vem som skulle vara misstänkt för det, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.