Närmare 90 bötfällda under polisens säkerhetsvecka

Drygt 70 bilister fastnade förra veckan i polisens fartkontroller. Detta under den nationella trafiksäkerhetsveckan som då genomfördes i hela landet.

Trafikveckan med fokus på hastighet är en av många trafiksäkerhetsveckor som polisen genomför varje år. Under de andra veckorna ligger fokus på bland annat yrkestrafik, nykterhet och brott på väg.

Under den nu avslutade trafiksäkerhetsveckan rapporterades 74 bilister för att ha kört fört fort vid olika platser i Stenungsund och på Orust och Tjörn. Hastighetskontrollerna genomfördes bland annat vid Spekerödskolan,Tjörns ridklubb, Myggenäs gård och längs länsväg 160 genom Henån, Jordhammar och vid E6. På vissa av dessa platser upprepade gånger.

13 bilister rapporterades samtidigt för andra trafikförseelser, varav tre för rattfylleri, en för drograttfylleri och en för grov olovlig körning. De övriga åtta trafikförseelserna gäller utfärdade ordningsböter för olika brister, som exempelvis bilbälte.

Områdespoliserna i Stenungsund och på Tjörn och Orust ger på sin Facebooksida tummen upp till alla som sköter sig i trafiken, vilket de också menar att de allra flesta gör.

Tummen ner av polisen får där samtidigt de som tror att de hjälper någon genom att blinka och varna för kontrollerna, poängterar man vidare.

Camilla Moestedt

redaktion@lokaltidningensto.se